Kaassoufflé met banaan
Ingrediënten:
200 gr Landana Old
50 gr boter
70 gr meel
1/4 l warme melk
4 eieren
vers gemalen peper, wit
geraspte nootmuskaat
1 snufje zout
2 Bananen
1 à 2 el citroensap
boter, voor de bakvorm
paneermeel, om uit te strooien
poedersuiker voor bestuiving
Bereidingswijze:
Rasp de Landana Old fijn, schuim de boter op, roer de meel aan en bruin het licht. Voeg tijdens het roeren de melk toe, breng dit aan de kook en laat dit 5 minuten zachtjes koken. Neem de pan van het vuur, splits de eidooiers van het eiwit, roer de 4 eidooiers achter elkaar door het mengsel heen. Voeg peper en nootmuskaat toe. Roer vervolgens de kaas erdoor. Klop het eiwit met zout op, meng met een garde het eiwit door het deeg. Schil de bananen, snijd in de lengte in vieren en maak er kleine blokjes van. Bedruppel de bananenblokjes met citroensap en roer deze door het deeg. Vet 8 vuurvaste schalen in met gesmolten boter en bedek met paneermeel. Vul de soufflé en bak deze in een voorverwarmde bakoven op 200° C in 20 minuten gaar. Bestrooi de soufflés met poedersuiker.