Gemarineerde kabeljauw
Ingrediënten:
75 gr Landana 1000 Dagen
1 fles droge witte wijn
2 kruidnagels
tijm
laurier
rozemarijn
salie
2 uien
zout & versgemalen peper
800 gr kabeljauw (heel)
50 gr boter
bloem
1 dl slagroom
1 citroen
Bereidingswijze:
Maak een marinade van de wijn, de kruidnagels, wat tijm, laurier, rozemarijn en salie. Schil de uien, snijd ze in grove stukken en voeg ook deze toe. Breng het geheel op smaak met zout en versgemalen peper. Breng het mengsel aan de kook, laat het 10 minuten zachtjes koken. Laat het daarna afkoelen tot het lauw is.
Was de vis en leg hem in een pan die goed kan worden afgesloten. Giet er de lauwe marinade over, eventueel verdund met water (als de vis niet onder staat), sluit de pan en laat de vis 5 uur marineren.
Breng het mengsel daarna aan de kook, laat het 5 minuten zachtjes koken en haal de pan van het vuur.
Smelt de boter, voeg de bloem toe en maak een blanke roux. Leng aan met gezeefd kookvocht totdat er een romige saus ontstaat. Laat deze 10 minuten zachtjes koken. Rasp ondertussen de Landana 1000 Dagen en roer dit samen met de slagroom door de saus en houdt dit warm.
Laat de vis uitlekken, leg hem voorzichtig op een voorverwarmde schaal en bedek hem met een gedeelte van de saus. Garneer met schijfjes citroen. Serveer de rest van de saus er apart bij.
Wijntip:
Chablis (Wit, Frankrijk)