Plaattaart van tomaten en geitenkaas
Ingrediënten:
8 plakjes roomboterbladerdeeg
600 g tomaten (mix van diverse maten en kleuren)
200 g Landana Organic Geitenkaas MILD
200 g crème fraîche
6 takjes verse basilicum
1 teentje knoflook
Zout en peper van de molen
Scheutje extra vierge olijfolie
Bereidingswijze:
1.Verhit de oven tot 200°C.
2.Leg 6 deegplakjes in een rechthoek op een bakplaat met bakpapier. Laat de randen iets overlappen zodat 1 grote deeglap ontstaat. Snijd van de laatste deegplakjes 10 repen en leg ze als rand op de zijkanten. Prik met een vork gaatjes in de bodem.
3.Meng de crème fraîche met 4 takjes fijn gesneden basilicum, geperste knoflook en de geitenkaas in een kom. Breng op smaak met peper van de molen en een snufje zout. Verdeel het mengsel over de deegbodem.
4.Snijd de grote tomaten in plakjes en halveer de kerstomaatjes. Leg ze op het mengsel, met de snijkant naar boven. Bestrooi met zout en peper naar smaak. Bak de plaattaart in de voorverwarmde oven in 30 minuten goudbruin en gaar. Garneer met basilicumblaadjes en besprenkel met extra vierge olijfolie.