Share

Hollandse maaltijdsalade met sardientjes en croutons

lunch 10 min. 4 personen Landana OLD

Ingrediënten:

4 plakken Landana OLD
1 krop ijsbergsla
1 zakje verse peterselie (ca. 30g)
1 blikje sardinefilets (ca. 120g)
1 teentje knoflook
6 sneetjes bruinbrood
naar eigen smaak saladedressing toe te voegen (ca. 350 ml)
peterselie
verse peperkorrels

Bereidingswijze:

Pluk de saladeblaadjes en was ze. Maak de peterselie schoon en snijd deze fijn. Breek de Landana OLD in kleine stukken. Laat de sardientjes boven een schaaltje uitlekken en vang zo de olie op. Pel de knoflook en pers deze boven de olie fijn.

Verwijder de korsten van de boterhammen en snijd deze schuin doormidden. Vervolgens het brood aan beide kanten met een beetje knoflookolie bestrijken. Bak het brood in een droge hete koekenpan aan beide zijden goudbruin en knapperig. Breek daarna het geroosterde brood in stukken. De sardientjes, Landana OLD, peterselie en croutons gelijkmatig over de salade verdelen over vier porties. Garneer de salade met de peterselie en wat vers gemalen peper.