Share

Gevulde chili tomaten

voorgerecht 35 min. 4 personen Landana CHILI-SAMBAL

Ingrediënten

150 gr Landana Chili-Sambal
4 vleestomaten
zout en versgemalen peper
paprikapoeder (pikant)
30 gr zonnebloempitten
10 gram verse basilicum
100 gr zure room
rucola (ter garnering)
20 gr boter

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200° C. Was de tomaten, snijd de kapjes (kroonkant) eraf, hol de tomaten uit en bewaar het vocht in de kom. Bestrooi de tomaten van binnen met zout en peper. Verwijder de kroontjes van de kapjes en snijd deze in blokjes. Snijd de Landana CHILI-SAMBAL in kleine blokjes.

Stamp de zonnebloempitten fijn in een vijzel en meng de tomatenkapjes, de kaas en de basilicumblaadjes er voorzichtig doorheen. Voeg de zure room toe en breng op smaak met versgemalen peper.

Leg de tomaten met de open kant naar boven in een ovenschaal. Vul de tomaten met het kaasmengsel en bak de ovenschotel in 20-25 minuten gaar. Garneer met wat rucola.

Wijntip

Chianti (rood, Italië)