Ambachtelijke varkensfilet
Ingrediënten
100 gr Landana Brandnetel
2 blikken gepelde tomaten à 400 gr
1 teentje knoflook
4 el olijfolie
15 gr verse basilicum
zout & versgemalen peper
1 snufje suiker
2 grote uien
1 rode paprika
1 groene paprika
1 courgette
2 varkensfilets (ca. 300 gr)
40 gr boter
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200° C. Snijd de Landana BRANDNETEL in kleine blokjes. Laat de tomaten uitlekken, vang het sap op en snijd ze fijn. Pel de knoflook en snijd deze fijn, fruit de knoflook in 1 eetlepel olie. Voeg de tomaten toe en laat het op laag vuur inkoken tot een jus. Snijd de basilicum fijn en voeg deze samen met het suiker toe aan de jus. Breng op smaak met zout en peper.
Pel en snijd de ui fijn. Snijd de paprika en courgette in kleine stukjes. Fruit de ui in 3 eetlepels olijfolie, voeg de overige groente toe en wok het geheel ca. 3 minuten op hoog vuur. Breng op smaak met zout en peper.
Maak ondertussen het vlees schoon en snijd plakken van ca. 1 cm. Verwarm de boter in een koekenpan en bak het vlees aan beide kanten ca. 1 minuut aan. Haal het vlees uit de pan en breng eventueel op smaak met zout en peper.
Leg de groenten in een ovenschaal en verdeel het vlees en de tomatenblokjes erover. Strooi de blokjes Landana BRANDNETEL over de ovenschotel en bak deze in 20-25 minuten gaar.
Wijntip
Beaujolais (rood, Frankrijk)