Gegratineerde asperges
Ingrediënten
100 gram geraspte Landana 500 DAGEN
1 kg witte asperges
zout
1 tl suiker
250 gr crème fraîche
2 el witte wijn
1 eierdooier
10 gr bieslook
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200° C. Maak de asperges schoon en breng ondertussen 1,5 liter water aan de kook met 1 theelepel zout en de suiker. Leg de asperges in het water en laat ze in 15-20 minuten op normaal vuur gaar worden. Roer de crème fraîche met de wijn, de eierdooier en de helft van de Landana 500 DAGEN krachtig door elkaar. Laat de asperges uitlekken, leg ze in een grote ovenschotel en giet de kaassaus erover. Strooi de rest van de Landana 500 DAGEN erover en bak de ovenschotel in 4-6 minuten op 200° C gaar. Spoel de bieslook af en snijd deze fijn. Garneer de aspergeschotel met de bieslook en serveer direct.
Wijntip
Pinot blanc (wit, Duitsland)